Tuesday, August 7, 2012

72. Internship.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, Internship dalam bulan ramadhan memang mencabar. belum campur cirit birit mase kerja coz last nite makan seafood. habihh hilang tenaga nak berkerja tapi ku gagahkan jugak tenaga untuk bekerja. tak tau lah kenapa, mungkin aku minat. 1st day start kerja memang rasa kosong. yelah, before this kerja kat butik jual baju, layan customer, mane ade macam sekarang ni duduk dalam ofis. buat kerja mengadap komputer. rasa pelik. 

1st day - gerak dari rumah awal coz aku memang dah agak '' aku mesti sesat ni '' bila abang tanya. kau ingat tak jalan ? dengan confident aku jawab masih ingat semua jalan. nak pegi tu memang dah terbabas ke tol senai. selamat la dah nak dekat ngan tol tu bole buat u turn. hehe kelakar. baliknya pulak sesat sampai ke kota tinggi. mula mula tu punyalahh cakap '' orang memang taknak lalu highway pasir gudang tu, sesak. ape jadi sekalipun taknak jugak '' hahahaha last last aku redah jugak. dengan jalan yang sesak tu. berhemah gila driving. dalam hati ni tuhan je yang tau. 

sampai je ofis, aku tunggu macam batu. nak buat ape la ni ?? dah macam tunggul kayu pun ye gak. bila dapat meja masing masing. supervisor tu terus letak satu fail atas meja, '' ok u buat company ni. u buat audit '' mak oiii nak mampus ke aku mane tau nak buat benda ni .  ya tuhannn. ape la dosa aku. hahaha kita redahh je. aku dah macam budak yang tak tau satu benda pun dok sebok tanya staff sane sini. '' ahh taknak malu malu maaa '' aku tebalkan muka je. dia kata 2 hari mesti siap. memang gila la. start la cari dokumen n fail fail. tengok fail tu macam takut je. ape aku nak buat ni ?? pleaeesee help me !! macam nak jerit je. aku pegi tanya sorang staff ni sampai aku berkampung atas meja dia, dengan berbekalkan pen merah and liquid paper. tapi alhamdulillah aku berjaya mengaudit satu company dan siap dalam masa 2 hari. yeahhhh ! :)

* jangan malu bertanya nanti kita sesat jalan :)

2 comments:

Mamamya said...

well done!!! ^______^

My Bloggie ! said...

thanks kak long sayang :)