Saturday, March 24, 2012

25. Si comel ZARA


I'm uploading ZARA's photo here .


Izara Batrisyia Binti Lokman.

'' kak dah pilih nama untuk baby ?''
'' belum ''
'' kau ni tak excited ke nak dapat baby ? ''
hishh !
( sebulan sebelum Zara lahir )

kakak aku ni memang tak berapa betul sangat. '' nanti kakak bubuh la nama ape ape pun dik '' hisss tak best la kau ni. suka hati je. 
Lepas tuhh one month after that. dapat call from mamamya.'' Dik. kakak dah bersalin dalam kereta ''
hah ?? 
taktau macamane nak describe terkejut gilak masa tu. 
'' kakak memang suka bersalin sepah sepah ke kak. hehe '' 

ingat lagi masa Nuha nak lahir dulu. depan bilik pun bole jadi bilik bersalin. bayangkan lah masa tu mamai mamai bangun tidur, mak kejut kakak dah nak bersalin. aku bayangkan nak pegi teman dia pegi hospital. rupanya baby dah nak keluar. mak memang tak bole tengok darah. aku ni la yang sediakan semua. darah banyak sangat keluar. nurse yang ade pun tak tau nak buatpe. fuhhhh pengalaman tengok orang bersalin. baby keluar depan mata aku. then lepas tu mak tanya '' dik . kau tak takut ke ? ''
entah takde perasaan. sebab baby comel sangat. hehe

Zara pulak bersalin dalam kereta. aku nak tergelak. hehehe
'' kak . sakit tak . hehe ''
'' sakitlah ! ''
'' padan muke. hehe ''
'' takpe. nanti anak akak dah besar. turn kau pulak ''

bila tengok mak pegang zara. aku yang sebok takut leher dia terkehel. zara comel sangat. tak banyak ragam. tidur je dia. bila dia bangun. usik usik pipi dia. nanti lesung pipit sexy dia keluar. alahaiiii. comel ! tengok muka zara. macamane la muka anak aku ek ? heehe mak sediakan alat alat baby semua. bila mak dukung zara. rasa macam tak selamat je. hehe badan dia lembut sangat.

hope zara jadi anak yang baik :)

bila zara tidur. sebok cuit cuit . cubit cubit pipi zara sebab nak tengok lesung pipit.
bila mak dukung zara. sebok suruh letak sebab takut leher zara terkehel.
bila kakak susukan zara. sebok suruh sendawakan zara sebab takut zara sedak susu, even zara tak siap pakai baju lagi dah sebok suruh sendawakan dia.
bila zara tidur sebok suruh zara bangun.
bila zara pakai baju sebok tolong pakaikan baju dia.

haaaa falling in love with my zara !
gila bila tengok lesung pipit zara.




1 comment:

Mamamya said...

ini jer gmbo zara....aihh...ingat ko balik kampung ambik gmbr zara sedozen..iskh3!!!