Thursday, April 26, 2012

35. Special entry for Didie wedding day :)

Hai didie ! 

ni hasil google aku selama beberapa jam duduk depan lappy tak kelip kelip mata :)
sungguh manis semua wedding deco especially ur wedding theme lime green and soft pink . lagi lah manis. aku harap benda ni membantu and sorry if tak membantu langsung. hehe aku takde idea nak bagi tapi aku selalu blog walking and dapat tengok preparation diorang. so sweet. semua cantik and kreatif. aku rasa kau suka colour soft soft kan. okayy jom tengok sat. ajak Ejat tengok sekali . hihi


1. Goodies paper bag.



Goodies ni biasa kita tengok kalau kat kampung kita tu orang bagi bag yang dah siap kat kedai kan. mak aku selalu lepas pegi rumah orang kawin letak je bag tu sepah sepah. orang macam tak berapa heran sangat dengan goodies bag ni bila kita bagi. dia tak tau harga 1 goodies bag tu bape ringgit. cian kat pengantin kan. hehe soo kau try lahh buat sendiri. beli paper bag ni kat kedai yang plain then deco sendiri. macam tu aku rasa orang lagi pandang. CUTE je bila letak gambar kau ngan ijat kan kan kan. hehe  means dulu kita kat sekolah kan selalu deco card mase english week or chocolate day. kalau nak aku ngan anum tolong jahanamkan goodies bag kau pun bole. bagi la kat aku sikit. nanti aku tolong deco kan. hehe . aku rasa kau lagi kreatif dari aku kan. tapi kalau nak order dah siap punya goddies macam kat atas ni. kau bole pegi sini :




Yang ni kalau kau malas nak deco sendiri. kau print je or kau beli pen hitam dakwat basah tu. tulis name kau ngan ijat besa besa, lagi sweeet kan T__T


ni pun bole buat sendiri.



2. Decoration pelamin & bunga telur


Ni gambar jiran aku tunang dy kat Keramat haritu. dia guna bunga yang kau buat bunga pahar tu buat bunga gantung gantung kat syiling. ni bunga dari tisu kan. kau buatlah colour pink and green then gantung kat depan pelamin . so dah match ngan bunga pahar kau kan. jangan besa sangat . size kecik je then gantung :)



macam ni pun cantik jugak :)


3. Pre wedding


kau belum buat pre wedding photo shoot kan. if kau nak belon belon gas macam ni punya cute kau bole pegi kat alamat yang aku bagi ni. kau ajak la si ijat tu amik gambaq comel comel cenggini kat area KL sane. umah ijat kat ampang kan :) aku dah lama simpan alamat dia ni. coz dah berangan nanti kawin nak amik gambar dengan belon gas. gila kan ! hehe bole try pegi sini :

No 31, Jalan kosas 3/6
Taman kosas, 68000 Ampang
Kuala Lumpur. 

4. Kek kawin comel


Aku amik gambar kek yang gila comel ni kat blog IRINE NADIA. dia punya future husband photographer, so dia bagi camera comel ni sebagai hantaran. kau pun bole la bagi ijat macam ni. ijat pun amik gambar kan. comel gila kan kek ni :) kek yang dia buat semua comel comel. if kau lagi kreatif kau bole order ikut suka kau lah. nak bagi ijat racket tenis pun bole. hehe  kau bole pegi sini order :





kek ni aku rasa kau bole buat sendiri kan. comel lahhh :) selalu orang potong kek biase je kita tengok. kau print la sendiri gambar gambar tu tampal kat lidi then bubuh atas kek. kek tu bukan susah pun nak deco macam ni kan. hehe 



THATS all for today. next time kita search lagi T___T
p/s : mak aku sebok tanya apsal aku sebok search benda ni semua. takut aku nak kawin senyap senyap kooot. hehehe





4 comments:

dd said...

awww so sweet of you isma. okay semuanya. aku pon ada google mende ni. comel kan? cuma kami tak buat pre wedding. tak cool la kebaratan sgt

My Bloggie ! said...

hehe suka gila aku cari benda ni. bukan untuk tatapan umum pun ok la dy. gambar tu bole letak dalam bilik kan. hehe kan ade deco pakai frame tu. comel jugak :)

Nad @ MamaZakwan said...

kalu nak sewa kotak kaca utk hantaran dtg blog akak ek :)

My Bloggie ! said...

okayyy kak, thank you :)